Jaguar 3D Models

Nuduhake kabeh asil 3

Model Jaguar 3D ing Flatpyramid.

Jaguar Cars minangka merek mesin Jaguar Land Rover sing asal saka Inggris. Kantor pusat dumunung ing pinggir kutha Coventry, West Midlands. Wiwit 2008, belongs kanggo Tata Motors India.

Perusahaan iki didegaké ing 1922, pisanan minangka Swallow Sidecar Company lan mrodhuksi gerbong bermotor. Sakwisé Perang Dunia II, jeneng iki diganti dadi "Jaguar" kanggo nyegah kombinasi "SS" sing ora apik. Ing 1966, perusahaan iki gabung karo British Motor Corporation, sing diarani British Motor Holdings (BMH), ing 1968 kang digabung karo Layland Motor Corporation lan diarani Leyland Inggris. Ing 1975 perusahaan kasebut dinasionalisasi.

Perusahaan kasebut dipisahake saka Leyland Inggris lan lunga menyang London Stock Exchange ing 1984 lan nganti 1990, saham-saham kasebut minangka bagian saka indeks FTSE 100 nganti pabrik kasebut diakuisisi dening Ford. Anyar, Jaguar mrodhuksi mobil kanggo Perdhana Mentri Britania Raya, sing terakhir diwenehi model XJ ing Mei 2010, uga kanggo Ratu Elizabeth II lan Pangeran Charles. Wiwit 1987, mobil-mobil kasebut dikembangake ing Jaguar Land Rover Engineering Centre ing tanduran Utley Coventry lan Pusat Gaydon ing Warwickshire. Diprodhuksi ing pabrik perakitan Kastil Bromwich ing Birmingham, dikarepake yen bagean produksi bakal diwiwiti ing Solihull.

Ing September 2013, rencana diwiwiti kanggo mbukak pusat R & D ing Universitas Warwick ing Coventry, sing éntuk £ 100 yuta kanggo nggawe generasi anyar teknologi otomotif. Produsen mobil kasebut nyatakake yen para ilmuwan lan insinyur 1,000 bakal nggarap iki lan desain bakal diwiwiti ing 2014.