Dogs 3D Models

Nuduhake kabeh asil 11

Anjing model 3D ing Flatpyramid.

Asu iku minangka pets, salah sijine kéwan kanca sing paling umum (bebarengan karo kucing).

Awalé, asu domestik diisolasi dadi spesies biologi kapisah (lat Canis familiaris) déning Linnaeus ing 1758, ing 1993 diklasifikasèkaké déning Institut Smithsonian lan Asosiasi Theriologist Amérika dadi subspesies serigala (Canis lupus).

Saka sudut pandang zoologi, yaiku mamalia plancongan saka tatanan kulawarga terusan predatory.

Asu kasebut dingerteni amarga kemampuan kanggo sinau, tresna babagan dolanan, tumindak sosial. Keturunan khusus kasebut wis dikembangake, ditujokake kanggo macem-macem tujuan: mburu, njaga, traction kendaraan sing ditarik karo jaran lan liyane, uga jenis hiasan hiasan (umpamane lapdog, poodle).

Anjing cubs kasebut disebut anak kirik.

Ana sawetara hipotesis asal saka asu kasebut, serigala lan sawetara spesies jajanan dianggep paling mumpuni minangka leluhuré.

Ing pengadilan para ilmuwan babagan leluhur saka asu domestik ana rong sudut pandang. Ana sing percaya yen dheweke minangka klompok polyphyletic (asale saka pirang-pirang leluhur), liyane duwe panemu manawa kabeh asu kasebut asale saka siji leluhur (teori monofiletik).