Kuda Model 3D

Nuduhake asil 1-24 saka 27

Model 3D jaran bisa uga beda-beda, kadang-kadang luwih gampang ngerti babagan obyek model 3D.

Horses (Equus Latin) yaiku kulawarga mung karier jaran sing ora pati gedhé.

Sistematika
Sistematika jaran kontroversial. Miturut cara taxonomy paling umum, genus jaran kasusun saka pitung spesies:

  • Jaran liar
  • Jaran ngarep
  • Kuda Przhevalsky
  • Kiang
  • Kulan
  • Awak liar
  • Ass bokong
  • Gunung Zebra
  • Gurun Zebra
  • Zebra Burchell

Ana sawetara panemu sing beda ing klasifikasi iki. Osla lan Kulana kadhang kala diisolasi ing genus Asinus sing kapisah, kanthi alesan manawa rong spesies kasebut dipisahake saka liyane ing Pliocene. Jaran Przewalski lan jaran domestik biasane dianggep dadi rong spesies sing beda amarga beda jumlah kromosom. Kadhangkala sing pertama isih kalebu jaran domestik. Miturut Paleogenetik, jaran Przheval'skii minangka turune jaran Botanian.

Kulan dipérang dadi pirang-pirang subspesies, sing dianggep sawetara ahli zoologi minangka spesies mandhiri. Gumantung saka sudut pandang, ana nganti pitung jinis kulan. Sawetara ahli zoologi luwih seneng mbagi zebras polos ing zebra Bruxelles lan quagg. Telu spesies zebra sing kasebut ing ndhuwur kadhang-kala dadi siji dadi subgenus zebra umum, nanging, kondisional, amarga ana hubungane antarane telung spesies kasebut ora ana gandheng cenenge tinimbang karo spesies liyane.

Évolusi jaran kasebut uga didokumentasikan déning fosil, sing nyatakaké yèn, kanggo 50 yuta taun, sing cilik, hewan sing ukurané hewan, pro-palaeotory kewan alas, kanthi driji tinimbang hoof, wis dadi gedhé Pendhudhuk ungulous saka spasi mbukak. Pembentukan spesies utama dumadi ing watesan Amerika Lor, ing endi saka jembatan alam sing wis ana, penetrasi menyang Eurasia ditindakake nalika iki ora bisa nalika Selat Bering lan sadurunge pembentukan perisai glasier sing kuat.

Évolusi jaran diwiwiti ing Eosen, udakara 55 yuta taun kepungkur. Nalika semana, ana gyroecortium, minangka leluhur kabeh jaran saiki, kewan cilik kanthi dhuwure mung 20 cm, lan godhong lan woh-wohan sing ngetokake untu cilik. Giracotria ora meh padha karo jaran saiki. Kewan iki duwe punggung sudhut mlengkung, gulu cekak lan moncong, cakar cekak lan buntut dawa. Yaiku makhluk ukuran rubah kanthi perangan sikil papat. Tengkorak lan volume otak cukup sithik.

Paling populer model 3D jaran ing Flatpyramid: .3ds .max .dxf .fbx .c4d .dae .lwo .hrc .xsi .obj