Kuda Model 3D

Nuduhake 1-24 asil 27

Model 3D jaran bisa beda-beda, kadhangkala luwih menarik kanggo mangerteni babagan obyek 3D modeling.

Horses (Equus Latin) yaiku kulawarga mung karier jaran sing ora pati gedhé.

Sistematika
Sistematika jaran kontroversial. Miturut cara taxonomy paling umum, genus jaran kasusun saka pitung spesies:

  • Jaran liar
  • Jaran ngarep
  • Kuda Przhevalsky
  • Kiang
  • Kulan
  • Awak liar
  • Ass bokong
  • Gunung Zebra
  • Gurun Zebra
  • Burchell's zebra

Ana sawetara bedane babagan klasifikasi iki. Osla lan Kulana kadhangkala diisolasi ing genus Asinus sing béda, kanthi argumentasi yen spesies loro iki kapisah saka liyane ing Pliocene. Jaran Przewalski lan jaran domestik biasane dianggep minangka rong spesies sing beda amarga jumlah kromosom sing beda. Kadhangkala sing paling gedhe isih ana ing jaran domestik. Miturut Paleogenetics, jaran Przheval'skii minangka katurunan saka jaran Botanian.

Kulans dipérang dadi sawetara subspesies, sing dikira sawetara zoologists minangka spesies merdika. Gumantung saka sudut pandang, ana nganti pitung jinis kulans. Sawetara zoologi luwih seneng ngetungake zebra dataran ing Brebes zebra lan quagg. Tiga spesies zebras sing kasebut ing ndhuwur kadhangkala digabung dadi subgenus umum, sing manawa ana kondisional, amarga hubungane telu spesies iki ora luwih erat tinimbang spesies liyane.

Évolusi jaran kasebut uga didokumentasikan déning fosil, sing nyatakaké yèn, kanggo 50 yuta taun, sing cilik, hewan sing ukurané hewan, pro-palaeotory kewan alas, kanthi driji tinimbang hoof, wis dadi gedhé Pendhudhuk ungulous saka spasi mbukak. Pembentukan spesies utama dumadi ing watesan Amerika Lor, ing endi saka jembatan alam sing wis ana, penetrasi menyang Eurasia ditindakake nalika iki ora bisa nalika Selat Bering lan sadurunge pembentukan perisai glasier sing kuat.

Evolusi jaran wiwit ana ing Eocene, kira-kira 55 yuta taun kepungkur. Ing wektu kuwi, ana gyroecortium, leluhur saka kabeh jaran saiki, kewan cilik kanthi dhuwur mung 20 cm ing pundak, lan godhong lan woh-wohan sing wis ngrampungake untune cilik. Giracotria ora kaya jaran dina iki. Kewan iki duwe geger bali, gulu cendhak lan muzzle, cendhak cekak lan buntut sing dawa. Iki minangka makhluk sing ukurane rok sing bobot awak. Tengkorak lan volume otak relatif cilik.

Paling populer model 3D jaran ing Flatpyramid: .X3d .dx .dxf .fbx .c4d .dae .lwo .xc .xsi .obj