Ular Model 3D

Nuduhake kabeh asil 3

Model 3D ula - suborder saka kelas reptil regu scaly. Dheweke manggon ing kabeh bawana kajaba Antartika lan sawetara pulau gedhe, kayata Irlandia lan Selandia Baru, uga akeh pulau cilik ing Samodra Atlantik lan bagean tengah Samodra Pasifik. Sawetara kalebu beracun, nanging non-wisa diwakili dening spesies liyane. Sing beracun nggunakake racun utamane kanggo mburu (kanggo mateni korban), lan ora kanggo mbela awake dhewe. Racun saka sawetara spesies cukup kuwat kanggo mateni wong. Spesies non-wisa bisa nguntal mangsane urip (ula) utawa sadurunge mateni (nyekeli) (ula, boas). Ula sing paling gedhe sing ngerti saiki urip ing Bumi yaiku python sing diarani lan boa anaconda. Dawane ula cilik sing saiki urip - Leptotyphlops carlae - ora ngluwihi 10 sentimeter. Ukuran umume ula ora ngluwihi siji meter.

Serpentology yaiku sinau saka ula.

Ula kasebut asalé saka kadal lan minangka klompok monophyletic. Miturut data molekular, sanak keluarga sing paling cedhak antara kadal modern yaiku iguanoid lan spindle, mbentuk Toxicofera karo wong-wong mau. Sawetara studi morfologi nunjukake yen mosasa diarani klade iki, lan minangka klompok ula.

Ular fosil sing paling tuwa (ing 2014) tetep dumadi saka sedimen Jurassic Tengah ing Inggris. Saka Upper Cretaceous, sisa-sisa dadi akeh.