Ular Model 3D

Nuduhake kabeh asil 3

Ular Model 3D - subordo kelas skt reptilia. Padha manggon ing kabeh bawana kajaba Antartika lan sawetara pulo gedhe, kayata Irlandia lan Selandia Anyar, lan uga akeh pulo cilik ing Samudra Atlantik lan bagéan tengah Samudra Pasifik. Sawetara wong iku beracun, nanging non-venomous diwakili dening luwih spesies. Wong-wong beracun nggunakake racun utamane kanggo mburu (kanggo mateni korban), lan ora kanggo mbela diri. Racun sawetara spesies cukup kuwat kanggo mateni wong. Spesies non-venomous bisa numpuk mangsa (ula) utawa bisa ngalahake (nyekel) (ula, boas). Ula gedhe sing urip ing Bumi iki yaiku python reticulated lan bojon anaconda. Ula cilik paling cilik sing saiki isih urip - Leptotyphlops carlae - ora ngluwihi sentimeter 10. Ukuran ula paling ora ngluwihi sak meter.

Serpentology yaiku sinau saka ula.

Ula kasebut asalé saka kadal lan minangka klompok monophyletic. Miturut data molekular, sanak keluarga sing paling cedhak antara kadal modern yaiku iguanoid lan spindle, mbentuk Toxicofera karo wong-wong mau. Sawetara studi morfologi nunjukake yen mosasa diarani klade iki, lan minangka klompok ula.

Ular fosil sing paling tuwa (ing 2014) tetep dumadi saka sedimen Jurassic Tengah ing Inggris. Saka Upper Cretaceous, sisa-sisa dadi akeh.