Model Lotus 3D

Ora produk ditemokaké cocog pilihan.

Model Lotus 3D ing Flatpyramid.

Lotus Cars Limited yaiku pabrik olah raga lan olah raga Inggris sing adhedhasar Hetele, Norfolk, Inggris.

Perusahaan iki diadegake ing 1952 dening Anthony Colin Bruce Chapman minangka Lotus Engineering Ltd. Awalé, produksi kasebut dumunung ing bangunan mantan stabil ing Hornsey. Wiwit 1966, produksi mobil wis dipindhah menyang pabrik modern cedhak Hetel. Sabanjure pabrik kasebut minangka lapangan terbang militèr lawas, sing diowahi dadi jalur uji.

Ing 1982, nalika umur 54, Colin Chapman tilar donya kanthi serangan jantung. Mobil-mobil balapan sing sukses yaiku menang 7 balapan ing balapan Formula 1.

Ing 1986, perusahaan iki dibeli dening General Motors, sing didol menyang ACBN Holdings SA Agustus 27, 1993, kanggo 30 yuta dolar AS. Ing 1996, Perusahaan Otomobil Nasional Bhd (Proton), sing ndarbeni Proton mobil Malaysia, nuku saham saham.

Ing Oktober 2017, 51% saka saham Lotus Cars diduweni dening keprihatinan Cina Geely Automobile.