Model Digestive 3D

Model 3D » Medical 3d Models » Anatomi » Sistem pencernaan

Nuduhake kabeh asil 6

Model sistem pencernaan 3D ing Flatpyramid.

Salah sawijining syarat utama kanggo aktivitas penting yaiku ngenani gizi menyang awak, terus-terusan dikonsumsi dening sel ing proses metabolisme. Kanggo awak, sumber bahan kasebut yaiku panganan. Sistem pencernaan nyedhiyakake pambocoran gizi menyang senyawa organik sing prasaja (monomer), sing nglebokake lingkungan internal awak lan digunakake dening sel lan jaringan minangka plastik lan materi sing energetik. Kajaba iku, sistem pencernaan nyedhiyakake awak kanthi jumlah banyu lan elektrolit sing perlu.

Sistem pencernaan, utawa saluran pencernaan, minangka tabung sing diawali saka tutuk kasebut lan diwiwiti ing anus. Uga kalebu sawetara organ sing nyedhiyakake sekresi jus pencernaan (kelenjar limpa, ati, pankreas).

Pencernaan minangka proses pangolahan sajrone panganan diproses lan protein, lemak, karbohidrat dicampur dadi monomer ing saluran gastrointestinal, lan monomer kasebut banjur diserap menyang lingkungan internal awak.