Pisau 3D Models

Nuduhake kabeh asil 3

Model 3D Pisau ing Flatpyramid.

Pisau kuwi alat kanggo ngethok kang digunakake minangka bilah bilah - a Strip saka materi hard (biasane logam) kanthi wilah siji utawa saperangan. Ing desain paling asring bisa diidentifikasi pisau lan gagang. Siji bisa duwe titik piercing sing jelas.

Pilah sing paling tuwa dikenal saka jaman Paleolithic. Pucuk sing kapisan yaiku lempung watu (seringkali flint), sing banjur dadi almond.

Mengko, kendharaan kayu lan balung wiwit dipasang ing lading.

Pisau sing digawe saka balung, kayu lan pring akeh uga digunakake.

Kira-kira limang ewu taun kepungkur, manungsa sinau nampa lan ngolah logam, lan wiwit nggawe pisau tembaga lan tembaga. Ing Amérika Kidul, lading uga digawe saka emas.

Kanthi kedadeyan Zaman Wesi, pisau wesi nuli ngganti piso sing digawe saka tembaga. Kanthi revolusi industri, produksi pisau "artisanal" diganti dening pabrik, desain lan bahan-bahan pisau diganti. Salah satunggaling kritéria penting inggih punika manufaktur lan pangurangan biaya. Jaman salju lipat wiwit.

Segara anyar bakal ditambah ing pusat tradisional lawas kanggo produksi pisau, kayata:

- Sheffield ing Inggris
- Solingen ing Jerman,
- Eskilstuna ing Swedia,
- Vorsma lan Zlatoust ing Rusia lan liya-liyane.

Ing 2005, majalah Forbes nglakoni survey saka para nonton, banjur editor senior omah penerbitan lan sekelompok ahli. Tujuan survey iki yaiku kanggo ngenali alat lan obyek sing duweni pangaruh paling gedhe ing sejarah manungsa.

Miturut survey "№ 1" antarane sing paling penting digawe dening wong, dadi piso.