Model Sensory 3D

Model 3D » Medical 3d Models » Anatomi » Sistem Sensori

Nuduhake kabeh asil 11

Model 3D saka Sistem Sensori lan organ kalebu kuping ilat kulit kuping mripat rasa ambegan tutul sesanti pangilon.

Sistem sensori yaiku kumpulan perangkat lan sistem pusat sistem saraf sing tanggung jawab kanggo persepsi sinyal saka macem-macem modalitas saka lingkungan lingkungan utawa lingkungan. Sistem sensori kasusun saka reseptor, jalur saraf lan wilayah otak sing tanggung jawab kanggo ngolah sinyal sing ditampa. Sistem sensori paling kondhang yaiku ngarsane, ngrungokake, ndemek, ngrasakake rasa lan ambegan. Kanthi bantuan sistem sensori, siji bisa ngrasa sifat fisik kayata suhu, rasa, swara utawa tekanan.

Sistem sensori uga diarani analisa. Analyzers minangka kumpulan formasi sing ndelok, ngirim lan nganalisa informasi saka lingkungan lan lingkungan awak.

Sistem sensori dibagi dadi njaba lan internal; njaba sing dilengkapi exteroreceptor, njero ruangan - kanthi interoreceptor. Ing kahanan normal, awak terus-terusan nindakake efek Komplek, lan sistem sensori bisa digarap interaksi terus-terusan. Fungsi psikofisiologis manawa ana polysensory.

Prinsip utama desain sistem sensor kalebu:

Prinsip multi-kanal (duplikasi kanggo nambah reliabilitas sistem)
Prinsip transfer informasi tingkat multi
Prinsip penumpuan (cabang terminal siji neuron ana ing kontak karo sawetara neuron tingkat sadurungé; Corong Sherrington)
Prinsip divergensi (perkalian karo kontak karo neuron tingkat sing luwih dhuwur)
Prinsip masukan (kabeh level sistem duwe jalur hulu lan mudhun, umpan balik duweni nilai pengereman minangka bagian proses pemrosesan sinyal)
Prinsip korteksisasine (ing korteks anyar kabeh sistem sensori diwenehi, saéngga korteks dianggo kanthi multi nilai, lan ora ana pelokalan mutlak)
Prinsip kedadeyane loro-sisi (ana gelar relatif)
Prinsip korelasi struktural lan fungsional (korteksalisasi sistem sensori sing beda nduweni derajat beda)