Model Volkswagen 3D

Nuduhake 1-24 asil 31

Model Volkswagen 3D minangka merek otomotif Jerman, salah sijine saka Volkswagen AG. Ing merek iki ing 2007, 5 yuta 20 ewu mobil didol. Markas - ing Wolfsburg. Ana uga Volkswagen Avtomuzey.

Sajarah

Sajarah badhan Volkswagen wiwit ing musim gugur 1933 ing salah sawijining gedhung hotel Kaiserhof ing Berlin. Ana telung pamburu: Adolf Hitler, Jacob Werlin, wakil saka Daimler-Benz, lan Ferdinand Porsche. Hitler ngupayakake: nggawe mobil sing kuwat lan andhasaren sing ora luwih saka 1,000 Reichsmarks kanggo kabeh wong Jerman. Kajaba iku, mobil iki mesthi bakal dipasang ing tanduran anyar, sing ngandhut Jerman anyar. Desainer sing bakal tanggung jawab tumrap eksekusi pamaréntahan dadi Ferdinand Porsche. Mobil mangsa kasebut disebut "Volks-Wagen" ("mobil rakyat").

Ing Januari 17, 1934, Ferdinand Porsche nerusake gambar prototipe "mobil rakyat," digawe ing basis Porsche Tipe 60 sadurunge, menyang Jerman Reich canselor.

Ing Mei 28, 1937, Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens GmbH (Limited Liability Company kanggo Preparation saka Mobil Nasional Jerman) didegaké lan, ing pungkasan, ing September 16, 1938, diganti dadi Volkswagenwerk GmbH.

Ing Mei 26, 1938, watu sing sepisanan ditetepake ing pambangunan pabrik Volkswagen cedhak kutha Fallersleben. Ing ceremonial ceramah, Hitler nyritakaké jeneng "mobil rakyat" mangsa - KdF-Wagen, jenenge sawise KdF (Kraft durch Freude) - organisasi publik Nazi sing nandur modal babagan 50 juta Reichsmarks ing pambangunan pabrik. Ing taun sing padha, pambangunan kampus diwiwiti kanggo panggonan sing nyambut gawé ing pabrik Volkswagen - Stadt des KdF-Wagens. Ing 1945, jeneng iki diganti dadi Wolfsburg (sawise Castle Wolfsburg).

Sawisé perang, perusahaan kasebut ambruk ing kontrol Inggris, ing zona pendhudhukané Wolfsburg. Ing mangsa gugur 1945, panguwasa Inggris nyerahke dhawuh kanggo 20 ewu mobil kanggo tanduran. Nanging mung sepuluh taun salajengipun wiwit produksi massal mobil ing modifikasi asli. Ing 1947, Volkswagen dipamerake ing pameran ekspor ing Hannover lan narik akeh perhatian. Tanduran iki entuk urutan pertama ing luar negri saka Walanda kanggo sewu mobil, lan ing pesenan 1948 wiwit teka saka Swiss, Belgia, Swedia lan negara liya.

Cikal bakal generasi anyar mobil VW dianggep minangka front-wheel-drive VW Passat, dirilis ing 1973.

Model VW Golf I, sing muncul ing 1974, ternyata dadi paling sukses: modern, ekonomis, dipercaya. VW Golf nandhani tahap kompetisi anyar ing produksi mobil kompak, sing dadi meh resmi disebut "kelas golf".

Sakniki Volkswagen minangka merek mobil sing populer. Harga ora larang banget lan kualitas apik.

Model Volkswagen 3D paling populer:

  • Golf GTI
  • Jetta
  • Beetle
  • Passat
  • Touareg
  • VW 82 Kübelwagen
  • Volkswagen T1