Model Volkswagen 3D

Nuduhake asil 1-24 saka 31

Model 3D Volkswagen makili merek otomotif Jerman, salah sawijine model Volkswagen AG. Miturut merek iki ing taun 2007, 5 yuta 20 ewu mobil didol. Kantor pusat - ing Wolfsburg. Uga ana Avtomuzey Volkswagen.

Sajarah

Sejarah keprihatinan Volkswagen diwiwiti ing musim gugur taun 1933 ing salah sawijining aula hotel Kaiserhof ing Berlin. Ana telung wong sing ngobrol: Adolf Hitler, Jacob Werlin, perwakilan Daimler-Benz, lan Ferdinand Porsche. Hitler njaluk panjaluk: nggawe mobil sing kuwat lan andal sing regane ora luwih saka 1,000 Reichsmark kanggo kabeh wong Jerman. Uga, mobil kasebut kudune dipasang ing pabrik anyar, sing kalebu Jerman anyar. Desainer sing bakal tanggung jawab kanggo nglakokake perintah pamrentahan dadi Ferdinand Porsche. Mobil mbesuk diarani "Volks-Wagen" ("mobil wong").

Ing tanggal 17 Januari 1934, Ferdinand Porsche nerusake gambar prototipe "mobil rakyat", digawe adhedhasar Porsche Type 60 sing wis dikembangake sadurunge, menyang Chancellery Jerman.

Ing Mei 28, 1937, Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens GmbH (Limited Liability Company kanggo Preparation saka Mobil Nasional Jerman) didegaké lan, ing pungkasan, ing September 16, 1938, diganti dadi Volkswagenwerk GmbH.

Ing tanggal 26 Mei 1938, watu kaping pisanan digawe ing konstruksi pabrik Volkswagen cedhak kutha Fallersleben. Ing pidato upacara, Hitler nyuarakake jeneng "mobil rakyat" mbesuk - KdF-Wagen, dijenengi sawise KdF (Kraft durch Freude) - organisasi publik Nazi sing nandur modal udakara 50 yuta Reichsmarks kanggo pambangunan pabrik kasebut. Ing taun sing padha, pambangunan kampus diwiwiti kanggo papan dununge wong-wong sing kerja ing pabrik Volkswagen - Stadt des KdF-Wagens. Ing taun 1945, jeneng iki diganti dadi Wolfsburg (sawise Kastil Wolfsburg sing cedhak).

Sawisé perang, perusahaan kasebut ambruk ing kontrol Inggris, ing zona pendhudhukané Wolfsburg. Ing mangsa gugur 1945, panguwasa Inggris nyerahke dhawuh kanggo 20 ewu mobil kanggo tanduran. Nanging mung sepuluh taun salajengipun wiwit produksi massal mobil ing modifikasi asli. Ing 1947, Volkswagen dipamerake ing pameran ekspor ing Hannover lan narik akeh perhatian. Tanduran iki entuk urutan pertama ing luar negri saka Walanda kanggo sewu mobil, lan ing pesenan 1948 wiwit teka saka Swiss, Belgia, Swedia lan negara liya.

Cikal bakal generasi anyar mobil VW dianggep minangka front-wheel-drive VW Passat, dirilis ing 1973.

Model VW Golf I, sing muncul ing taun 1974, dadi sing paling sukses: modern, ekonomis, andal. VW Golf minangka tataran kompetisi anyar ing produksi mobil kompak, sing meh diarani resmi "kelas golf".

Sakniki Volkswagen minangka merek mobil sing populer. Harga ora larang banget lan kualitas apik.

Model 3D Volkswagen paling populer:

  • Golf GTI
  • Jetta
  • Beetle
  • Passat
  • Touareg
  • VW 82 Kübelwagen
  • Volkswagen T1