Sayuran Model 3D

Nuduhake kabeh asil 3

Model 3D saka Sayuran ing Flatpyramid.

Panganan sing imbang, kaping pisanan, nyebabake pasokan awak kanthi tepat wektu lan bener kanthi panganan sing disiapake kanthi apik sing ngemot macem-macem nutrisi sing dibutuhake kanggo perkembangan normal. Gabungan sayuran sing beda-beda ing diet duwe efek sing bermanfaat kanggo awak, nambah persentase asimilasi saben vitamin kanthi kapisah. Peran penting kanggo ngatur nutrisi sing rasional diwenehake kanggo sayuran - bagean penting lan penting kanggo panganan saben dina, pantry vitamin, zat organik lan mineral liyane.

Dheweke ngandhut karbohidrat. Isi protèin sajrone woh iki luwih murah tinimbang ing daging, lan meh ora ngandhut lemak. Nilai utama sayuran yaiku ngemot zat-zat aktif biologis: vitamin (vitamin C, karoten, asam folat), mineral, asam organik, serat, lan pektin.

V ngurangi efek racun ing awak manungsa. Padha ngurangi risiko penyakit kardiovaskular lan kanker. Ilmuwan ngomong sayuran ijo lan kuning mbantu nglawan kanker.

Sayuran bisa nggawe napsu lan nambah sekresi kelenjar pencernaan. Sawetara sayuran dipangan mentah. Nanging sing paling kerep kanggo masak sayuran digodhok, dibungkus, digoreng utawa dipanggang. Perlu dicathet yèn sajrone perawatan panas (uga panyimpenan sing ora bener), nilai biologis kasebut dikurangi sacara nyata. Uga digunakake kanggo ngemas, pickling, pickling, pickling, pembekuan, lan pangatusan. Nalika fermentasi, pembekuan kanthi cepet lan beku-pangatusan bagean penting saka nutrisi sing bakal ditahan.