Space 3D Models

Nuduhake kabeh asil 8

Model 3D ing Flatpyramid.

Spasi - bagéan saka alam semesta sing relatif kosong, dumunung ing njaba atmosfer saka benda-benda langit.

Conto panemu sing dumadi, spasi ora rampung kosong, nduweni kerapatan materi sing sithik banget. Biasane ana atom hidrogen ing negara molekuler utawa ionisasi atom), uga ana gas sing prasaja (Helium, Nitrogen, Oksigen), partikel padhet debu sing kasusun utamane Carbon, lan spektroskopi gelombang mikro, sawetara puluhan molekul sing beda wis dideteksi. Sanalika, spasi dipenuhi radiasi elektromagnetik, khususe, radiasi relik sing ditinggalake sawise Big Bang, lan sinar kosmik sing ngemot inti atom terionisasi lan partikel subatomik sing beda.

Ora ana bates sing jelas antara atmosfir bumi lan kosmos, amarga atmosfer mundhak kanthi tambah dhuwur kanthi bertahap. Yen suhu tetep, banjur tekanan bakal diganti miturut hukum eksponensial saka 100 KPa ing tingkat segara nganti nol. Federasi Aeronautika Internasional (IFA) wis nyetel watesan kerja antara atmosfir lan papan ing dhuwur 100 km (Jalur Karman). Ing Amérika Sarékat, astronot dianggep minangka papan sing dhuwuré liwat 50 mil (~ 80 km).

Spasi dipérang dadi wilayah sing nduweni sifat sing beda:

  • cedhak-Bumi;
  • spasi antarplanet;
  • spasi interstellar;
  • spasi intergalactic.

Bebarengan karo iki, ana pemisahan sing kondisional saka spasi saka Bumi ing jarak:

  • cedhak spasi
  • jarak (jero utawa mbukak).