Space 3D Models

Nuduhake kabeh asil 8

Model 3D ing Flatpyramid.

Spasi - bagean alam semesta sing cukup kosong, dununge ana ing sanjabane swasana langit.

Conto panemu sing dumadi, spasi ora rampung kosong, nduweni kerapatan materi sing sithik banget. Biasane ana atom hidrogen ing negara molekuler utawa ionisasi atom), uga ana gas sing prasaja (Helium, Nitrogen, Oksigen), partikel padhet debu sing kasusun utamane Carbon, lan spektroskopi gelombang mikro, sawetara puluhan molekul sing beda wis dideteksi. Sanalika, spasi dipenuhi radiasi elektromagnetik, khususe, radiasi relik sing ditinggalake sawise Big Bang, lan sinar kosmik sing ngemot inti atom terionisasi lan partikel subatomik sing beda.

Ora ana wates sing jelas ing antarane atmosfer bumi lan kosmos, amarga swasanane saya mundhak kanthi saya mundhak kanthi bertahap. Yen suhu tetep, mula tekanan bakal malih miturut ukum eksponensial saka 100 KPa ing permukaan segara dadi nol. Federasi Internasional Aeronautika (IFA) wis nemtokake wates kerja ing antarane atmosfer lan ruang kanthi dhuwur 100 km (Jalur Karman). Ing Amerika Serikat, para astronot dianggep ana ing dhuwur luwih saka 50 mil (~ 80 km).

Spasi dipérang dadi wilayah sing nduweni sifat sing beda:

  • cedhak-Bumi;
  • spasi antarplanet;
  • spasi interstellar;
  • spasi intergalactic.

Bebarengan karo iki, ana pemisahan sing kondisional saka spasi saka Bumi ing jarak:

  • cedhak spasi
  • jarak (jero utawa mbukak).