Virus 3D Models

Nuduhake kabeh asil 6

Virus kasebut minangka agen infèksi non-selular sing bisa direproduksi mung ing sel urip. Virus bisa nimbulaké kabèh jinis organisme, saka tetanduran lan kéwan marang bakteri lan lengkungan (virus bakteri sing umum diarani bakteriophase). Virus sing bisa niru mung ana ing ngarsane virus liyane (virus satelit) uga dideteksi.

Wiwit diterbitake ing 1892 artikel Dmitry Ivanovsky njlèntrèhaké tanduran rokok tembakau non-bakteri, lan panemuan virus mozaik tembakau déning Martin Beyerin ing 1898, luwih saka jinis virus 6,000 sing wis dijelasaké kanthi rinci, sanajan mesthine ana luwih saka satus yuta. Virus sing ditemokake ing meh kabeh ekosistem ing Bumi, iki minangka wangun biologi sing paling akeh. Penyelidikan virus ngurusi ilmu babagan Virologi, yaiku bagean saka mikrobiologi.

Ing kéwan, infèksi virus nimbulaké respon imun, sing paling kerep ndadékaké karusakan virus patogen. Respon kekebalan uga bisa dipicu dening vaksin sing menehi kekebalan aktif sing ditampa marang infeksi virus tartamtu. Nanging, sawetara virus, kalebu virus human immunodeficiency lan patogen hepatitis virus, bisa nyegah saka respon imun, nyebabake penyakit kronis. Antibiotik ora tumindak kanthi virus, nanging sawetara obat antiviral wis dikembangake.