Virus 3D Models

Nuduhake kabeh asil 6

Virus kasebut minangka agen infèksi non-selular sing bisa direproduksi mung ing sel urip. Virus bisa nimbulaké kabèh jinis organisme, saka tetanduran lan kéwan marang bakteri lan lengkungan (virus bakteri sing umum diarani bakteriophase). Virus sing bisa niru mung ana ing ngarsane virus liyane (virus satelit) uga dideteksi.

Wiwit diterbitake ing taun 1892 artikel Dmitry Ivanovsky nggambarake patogen non-bakteri tanduran tembako, lan panemuan virus mozaik tembakau dening Martin Beyerin taun 1898, luwih saka 6,000 jinis virus wis dijlentrehake kanthi rinci, sanajan mesthine ana luwih saka satus yuta. Virus ditemokake ing meh kabeh ekosistem ing Bumi, kalebu bentuk biologis sing paling akeh. Sinau virus babagan ilmu Virologi, bagean saka mikrobiologi.

Ing kéwan, infèksi virus nimbulaké respon imun, sing paling kerep ndadékaké karusakan virus patogen. Respon kekebalan uga bisa dipicu dening vaksin sing menehi kekebalan aktif sing ditampa marang infeksi virus tartamtu. Nanging, sawetara virus, kalebu virus human immunodeficiency lan patogen hepatitis virus, bisa nyegah saka respon imun, nyebabake penyakit kronis. Antibiotik ora tumindak kanthi virus, nanging sawetara obat antiviral wis dikembangake.