Model 3D Laki-Laki

Nuduhake 1-24 asil 43

Model 3D Laki-laki, Pria.

Biasane, tembung "wong" tegese wong diwasa, lan tembung "bocah lanang" lan "bocah lanang" utawa "bocah lanang" diarani minangka bocah lan bocah cilik. Uga, tembung "wong" bisa dadi definisi jender identitas, ora jinis biologi.

Ing budaya Kulon, konsep lanang, kaya "wanita", sacara tradisional ditetepake utamane liwat ciri biologi. Kaya sing dicathet dening sawetara peneliti, iki amarga wigati khusus sing ngandhut alam ing budaya kasebut. Nanging, ing pirang-pirang konteks, istilah lanang tegese utamane klompok sosial, peran gender, utawa identitas gender. Sanajan sistem kelamin binar sing dumadi ing donya modern nyatakake korespondensi sing ketat antara peran jender lan jender sing ditugasake kanggo wong nalika lair, ing kasunyatan, dheweke ora tansah bertepatan.

Saka pandang genetika, organisme heterogametik dianggep dadi lanang - yaiku, duwe rong jinis kromosom jinis ing karyotype, sing kacathet X lan Y, ora kaya organisme wadon, sing duwe rong kromosom X ing karyotype.