Model 3D Laki-Laki

Nuduhake asil 1-24 saka 44

Model 3D Laki-laki, Pria.

Biasane, tembung "pria" tegese wong diwasa, lan tembung "bocah lanang" lan "bocah lanang" utawa "bocah lanang" digunakake kanggo milih bocah lan bocah enom. Uga, tembung "pria" bisa dadi definisi identitas gender, dudu jinis biologis.

Ing budaya Kulon, konsep pria, kaya "wanita", biasane ditetepake utamane liwat fitur biologis. Kaya sing diandharake dening sawetara peneliti, iki amarga penting banget yen alam kasebut bisa ditrapake ing budaya kasebut. Nanging, ing pirang-pirang konteks, istilah lanang tegese utamane klompok sosial, peran jender, utawa identitas gender. Sanajan sistem jender biner sing ana ing jagad modern nyebabake korespondensi sing ketat antarane peran jender lan jender sing ditugasake kanggo wong nalika lair, nyatane dheweke ora mesthi bertepatan.

Saka sudut pandang genetika, organisme heterogametik dianggep lanang - yaiku duwe loro kromosom jinis sing beda ing karyotype, sing nuduhake X lan Y, beda karo organisme wanita, sing duwe loro kromosom X ing karyotype.