Model 3D Bersejarah

Nuduhake kabeh asil 19

Model 3D Struktur Arsitektur Sejarah.

Pemugaran saka wong kanthi tengkorak, utawa metode rekonstruksi antropologi sing katon ing basis craniologi, sing misuwur (lan ora mung) karakter sajarah ing 3D minangka pendhukung favorit antropolog. Ora suwe, para ilmuwan mènèhi publik marang pamikiran Tutankhamen. Adhedhasar panaliten kasebut, panaliten kasebut bisa ditindakake kanthi gampang. Kadhangkala, obyek-obyek rekonstruksi dhewe ora dadi sing ditampa. Nanging kanggo nonton wong-wong mau tansah apik. Ayo sinau karo sing wis dicelupake menyang lalen, nanging katon kaya wong sing manggon sajarah.

Contone, ing 2003, ahli basa Mesir Joanne Fletcher ibu KV35YL diidentifikasi minangka Nefertiti, "pasangan utama" saka firaun Mesir kuna saka dinasti 18th Akhenaten. Ing wektu sing padha direkonstruksi. Nanging, ing 2010, minangka asil panalitiyan DNA, ternyata sisa-sisa milik ora Nefertiti, nanging menyang "paruh kedua" saka Akhenaton, nanging wektu kanggo adhine. Bener, muga-muga dheweke dadi bojone Firaun liyane - Smenhkara. Nanging, para ahli Mesir setuju yen sisa-sisa kagungane ibune Tutankhamen.

Para ilmuwan percaya yen Tutankhamen nandhang penyakit genetis, uga malaria, sing mungkin nyebabake pati: Sang Prabu Pringon mati nalika umure 19. Setengah wong sing manggon ing Eropah Kulon iku keturunan saka fir'aun Mesir lan, khususé, umume Tutankhamen, para ilmuwan pracaya. Leluhur sing umum saka panguasa Mesir kuna lan wong Eropa kanthi haplogroup R1b1a2 urip ing Kaukasus babagan 9.5 ewu taun kepungkur. Pelaku usaha saka haplogroup "Pharaonic" wiwit migrasi menyang Eropa babagan 7,000 taun kepungkur.