Model 3D Bersejarah

Nuduhake kabeh asil 22

Model 3D Struktur Arsitektur Sejarah.

Pamulihan wong kanthi tengkorak, utawa metode rekonstruksi antropologis tampilan kanthi kraniologis, karakter sejarah sing misuwur (lan ora mung) ing 3D minangka pendhudhukan favorit antropolog. Durung suwe iki, para ilmuwan nampilake masarakat babagan pandangane babagan tampilan Tutankhamen. Pancen angel kanggo menilai manawa asil rekonstruksi kasebut cocog karo tampilan nyata para pahlawan jaman biyen. Kadhangkala, malah obyek rekonstruksi dhewe dudu sing wis ditampa. Nanging kanggo ndeleng dheweke mesthi menarik. Ayo dadi kenal karo sing wis klelep, nanging kaya wong sejarah sing urip.

Contone, ing taun 2003, Egyptologist Joanne Fletcher mummy KV35YL diidentifikasi minangka Nefertiti, "pasangan utama" firaun Mesir kuno saka dinasti Akhenaten kaping 18. Sanalika direkonstruksi tampilane. Nanging, ing taun 2010, minangka asil saka panelitian DNA, jebule sisa-sisa kasebut dudu duweke Nefertiti, nanging kalebu "paruh kapindho" Akhenaton liyane, nanging sisih liya kanggo mbakyune. Bener, bisa uga dheweke dadi garwane Firaun liyane - Smenhkara. Nanging, ahli Egyptologi setuju yen sisa-sisa duweke ibu Tutankhamen.

Para ilmuwan percaya manawa Tutankhamen ngalami penyakit genetik, uga malaria, sing bisa uga matine awal: Firaun tilar donya nalika yuswa 19. Setengah wong sing manggon ing Eropa Kulon keturunan saka firaun Mesir lan, utamane, sederek Tutankhamen, para ilmuwan percaya. Leluhur umum panguwasa Mesir kuno lan pria Eropa kanthi haplogroup R1b1a2 urip ing Kaukasus udakara 9.5 ewu taun kepungkur. Operator haplogroup "Firaun" wiwit pindhah menyang Eropa udakara 7,000 taun kepungkur.